Útfelújítási munkák kezdődnek az osztrák A2-es autópályán hétfőn

Felsőőr és Pinkafeld között egy-egy sáv áll majd az autósok rendelkezésére.

Egy 15 kilométer hosszú és 40 éves útszakaszt újítanak fel az osztrák A2-es autópályán - jelentette be az ASFINAG. A munkálatok a Rábakeresztúr (Lafnitztal) - Felsőőr (Oberwart) és Pinkafő (Pinkafeld) csomópontok között kezdődnek hétfőn. A forgalomirányítás kialakítása érdekében az első kilenc kilométeres szakaszon április 11-ig mindkét irányban csak egy-egy sáv áll majd az autósok rendelkezésére. Ezt követően szűkítve ugyan, de ismét két sávon lehet majd közlekedni.

Az ORF azt írja, hogy Rábakeresztúr (Lafnitztal) és Pinkafő (Pinkafeld) között idén felújítják a Bécs felé vezető útpályát, a hidakat és a felüljárókat is. 2025-ben pedig a Graz felé vezető útpályán lesz a sor. A projekt a loipersdorfi pihenőhely felújítását is magában foglalja, ahol a teherautók számára egy hóeltakarító peron is épül. A Pinkafő és Friedberg-Pinggau közötti fennmaradó hat kilométer felújítását az ASFINAG tájékoztatása szerint 2026-ra tervezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet