WNBA-bajnok center érkezett a Sopron Baskethez

Keretet hirdetett az Euroliga győztes csapat, amely ősztől lila-fehérben játszik.

A feldíszített Novomatic Arénában a szurkolók megtekinthették a klub serleggyűjteményét, az idei trófeák pedig kiemelt helyet kaptak a színpadon - írja az origo.hu .

Gáspár Dávid vezetőedző az átmenetileg öltözővé alakult porondon betekintést nyújtott a szakmai videóelemzésekbe. A Laczka Miklós másodedző által összeállított anyagon keresztül a jelenlévők átélhették a Magyar Kupa-döntőtől az Euroliga-győzelemig vezető időszak nehézségekkel járó és a felmerült szituációkra válaszokat igénylő állomásait - tudósít a lap.

Török Zoltán ügyvezető megosztotta érzéseit, gondolatait a történelmi Euroliga-diadalban kicsúcsosodott, több mint két évtizedes folyamatos fejlődésről, a soproni közösség erejéről és a hagyományok tiszteletéről.

Utóbbi jegyében az első bajnoki cím és az anyaklub, az SVSE emléke előtt tisztelegve a csapat - a szokásos zöld-sárga szerelés helyett - a magyar bajnoki mérkőzéseket lila-fehér színben vívja a következő szezonban.

Az ügyvezető megköszönte a távozó Briann Januarynek, Gabby Williamsnek, Nevena Jovanovicnak, Stefanie Dolsonnak és Varga Sárának mindazt, amit a klubért tettek.

Ami az érkezőket illeti, a korábbi magyar válogatott Vandersloot Courtney leigazolását már korábban bejelentették. A Sopront erősíti a folytatásban a 28 éves Brittney Sykes, aki a Los Angeles Sparks játékosaként védekezési hatékonyságban a WNBA listavezetője, tavaly az év védőcsapatába választották, az elmúlt szezonban pedig az ausztrál liga legjobb védője lett.

Visszatér szülővárosába a Ludovika-FCSM Csatától a saját nevelésű Böröndy Vivien, új szerzemény a lengyel Gdyniától a 31 éves ír Alice Kunek, és szintén játszott már Sopronban az USK Prahával az Euroliga Final Fourba jutott, 195 centis szerb Dragana Stankovic. Ugyancsak fontos erősítés lehet a 22 éves Eziyoda "Ezi" Magbegor, aki 2016-ban az U17-es világbajnokság legjobbja lett, 2020-ban WNBA-bajnoki címet ünnepelhetett a Seattle Storm csapatával, és tavaly az ausztrál válogatott centereként a belgák ellen 20 ponttal debütált a tokiói olimpiá - írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport