Hétvégén ismét plenáris ülést tart az Európa jövője konferencia

A munkacsoportok javaslatait vitatják meg.

Folytatódik az Európa jövőjéről rendezett konferencia : az április 8-9-i plenáris ülésen a munkacsoportok javaslatait vitatják meg Strasbourgban az Európai Parlament épületében.

A kilenc munkacsoport témánként csoportosítva nyújtja be a javaslatokat, amelyek az európai polgári vitacsoportokból, a nemzeti vitacsoportokból és a többnyelvű digitális platformról érkezett ajánlásokon alapulnak.

A javaslatok összeállításánál figyelembe vették a konferencia plenáris ülésén és a munkacsoportok találkozóin lezajlott vitákat is.

Conference on Future of Europe/ Website

A plenáris ülésen konszenzusos döntéssel megszületett javaslatokat a vezető testülethez nyújtják be. Ez a testület a plenárissal teljes mértékben együttműködve és teljes átláthatóság mellett jelentést készít. A plenáris összetételéről, céljáról és munkájáról a konferencia plenáris üléséről szóló weboldal ad tájékoztatást, ahol a hétvégére vonatkozó összes anyag, többek között a napirend is letölthető.

A többnyelvű platformon február 20-ig összegyűjtött ötleteket tartalmazó és a plenárison megvitatandó jelentés szintén elérhető online. A vita folytatódik, a platformon keresztül keresztül minden európai továbbra is hozzászólhat a kérdésekhez. A február 20. után leadott ötletekkel a május 9. utáni jelentésben találkozhatunk.

Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Európa jövője