Ilyet még a sokat látott ingázók sem tapasztaltak

A somfalvi parkolóban több magyar autót is megrongált valaki. A sorozatból arra lehet következtetni, hogy szándékosan.

A somfalvi (Schattendorf ) parkolókban hagyott autóikat márkajelzéseiktől, díszrácsaiktól vagy éppen rendszámaiktól megfosztva találják a magyar autósok - írja az ujszonalunk.com . Egy-egy eset még nem feltételezné a szándékosságot, de a lapnak hárman is elmondták a részleteket.

A Somfalva és Ágfalva között lezárt kishatárátkelő helyzetéről az enyugat.hu is többször írt . Mint ismert, az osztrák település polgármestere lezáratta az egyébként önkormányzati tulajdonú utat, egyelőre munkálatokra hivatkozva három hónapra. Ez alatt az idő alatt kiépítik azt a sorompórendszert, amivel a helyi lakosok - ágfalviak és somfalviak - egy 160 eurós, de levásárolható matricával átmehetnek a határon.

A parkolóban látszólag rend és csend van, de a háttérben nagy a feszültség.

Március elseje óta azonban hatalmas kerülőkre kényszerülnek az ingázók. Aki megteheti, most vagy összefog másokkal, vagy két autót használ, az egyiket a határ egyik, a másikat a másik oldalon parkolva, és átsétál a határon. Ám ez is böki valakinek vagy valakiknek a szemét, mert a parkolókban rejtélyes módon törtek le rendszámtáblák, díszrácsok és márkajelzések.

Antal Zuzsanna Opeljének elejéről a rács, Ligeti Gáborék két autójáról a márkajelzés, Varga Zoltán feleségének kocsijáról az egyik rendszámtábla tűnt el. A károsultak közül voltak, akik az osztrák hatóságoknak jelentették is a rongálást...

A teljes cikk itt olvasható .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet