A FÉSZ nyerte a soproni piac felújítására kiírt közbeszerzést

Közel 1,25 miliárd forintért a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. nyerte el a soproni vásárcsarnok és környezetének felújítására kiírt nyílt közbeszerzést. Úgy tűnik, most tényleg indul a beruházás.

Évtizedes adósságát törlesztheti a város, ha tényleg korszerűsítik a soproni piacot. Az önkormányzat által kiírt nyílt közbeszerzési eljárás eredményes volt - olvasható az uniós közlönyben. A csaknem 1,25 miliárdos projektet a FÉSZ Zrt. nyerte el, ahogy korábban oly sok más beruházást a parkolóháztól kezdve a Múzeumnegyeden át a Lenck-villáig.

Most így néz ki a soproni vásárcsarnok.
NM

A vásárcsarnok megújítása a Modern Városok Program keretében hazai forrásból valósul meg. A Csarnok utcában az első ütemben lebontják a felesleges felépítményeket, a második ütemben pedig ideiglenes piacot alakítanak ki. Még ezután is bontani kell, a műszaki leírás szerint az egész északi tömböt szanálják, a vasbeton ernyőkkel és a kerengő fedésével együtt. Csak ezután jöhet a látványos építkezés. Az új fedett vásárcsarnok alapterülete 993 négyzetméter lesz, ötven darab előregyártott pad lesz benne, hűtők és vizesblokk. Több mint háromezer négyzetméteres parkoló is tartozik majd hozzá. A beruházás tartalmazza napelemes rendszer kiépítését és a teljes közműrekonstrukciót is.

A soproni piac felújítását egyébként már 2020-ban bejelentették, akkor a látványtervet is megmutattuk .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés
Tovább az oldalra