Civil polgármesterjelöltként indul Sopronban Sovány Endre

Sopron Fő terén jelentette be Sovány Endre, hogy független civilként indul a választáson a polgármesteri székért. Támogatják a helyi momentumosok, a szocialisták, és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is.

Sovány Endre már télen megírta közösségi oldalán és a '24-es civil faktor nevű Facebook csoportban, hogy ha nem lesz jobb jelölt a soproni polgármester-választáson, ő elindul. Ígéretét tartva pénteken nyilvánosan is bejelentette jelöltségét. Továbbra is civilnek és függetlennek tartja magát, de elfogadta a Momentum és az MSZP soproni szervezetinek támogató csatlakozását. Mögé állt a Mindenki Magyarországa Mozgalom soproni csoportja is.

Csoportképen a jelölt és támogatói. Ők összefogtak.
Enyugat.hu

- Hosszú út vezetett idáig. Évek óta az egyik legfontosabb feladatomnak tekintem, hogy a lehető legszélesebb körben hozzuk létre az összefogást a Sopronban és környékén élők javára, kifejezetten az itt élők érdekeit szem előtt tartva. A mellettem álló, és a közös munkában részt vállaló pártok képviselőinek is meg kellett vívniuk harcaikat országos vezetőségeikkel, és nem volt egyszerű elfogadtatniuk azt a tényt, hogy Sopronban nem működnek az országos megállapodások - mondta Sovány Endre a bejelentést követően. Részletes programot későbbre ígért.

Az MSZP helyi alelnöke, Gaál István azzal indokolta döntésüket, megértették a szavazóknak azon igényét, hogy civil jelöltet akarnak, aki függetleníteni tudja magát a pártpolitikai döntésektől. Németh Ferenc, a Momentum soproni elnöke pedig azt hangsúlyozta: hiteles jelöltet akartak és a leghitelesebbet találták meg. A Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében Major Gyula biztosította Sovány Endrét a támogatásukról.

Gaál István, Holzhofer Tünde momentumos képviselő, Sovány Endre, Németh Ferenc és Major Gyula a bejelentésen.
Enyugat.hu

Sovány Endre Az élet szép csoporttal lett közismert Sopronban, az enyugat.hu is többször írt róla. Ezeket megtalálják itt és itt és itt .

A civil jelölt egyébként a negyedik a sorban, aki indul a soproni polgármesteri székért. A Mi Hazánk februárban jelentette be, hogy Horváth Gábort indítja, Jakál Adrienn a Párbeszéd és a DK közös jelöltje, a Jobbik Reisch Gábort indítja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet