Sopron környékén kevés meglepetést hozott a választás, de azért van az is

Voltak szoros versenyek, kis és nagy csalódások, néhány visszavonulás és leváltás is.

Hét településen lesz új polgármester a vasárnapi választás következtében a soproni járásban. A legtöbb helyen marad a regnáló vezetés, de van példa leváltásra is.

Ágfalván Dominek Gábor független jelölt lett a polgármester 647 szavazattal. Kihívója Simon László Csaba 527 voksot kapott. A jelenlegi polgármester, Pék Zsuzsánna nem indult.

Agyagosszergényben Radics Attila (Fidesz-KDNP) polgármesternek nem volt kihívója, folytathatja a munkát.

Csáfordjánosfán Németh Albert Viktor független polgármestert ketten is versenyre hívták, de a faluvezető nagy fölénnyel nyert és marad a posztján. A szavazatok 58,06 százalékát kapta.

Csapodon Kocsis László (független) is polgármester marad, egyetlen versenytársa 36,61 százalékot, ő a szavazatok 63,39 százalékát könyvelhette el.

Cséren , a járás legkisebb településén sem lesz változás; Várallyay István független polgármester a posztján marad. Ő 16 szavazatot kapott, versenytársa nyolcat.

Ebergőcön Szabó Szabolcs Imre (független) marad a polgármester, kihívója sem akadt.

Egyházasfaluban viszont változás lesz a falu élén, mert Sándor József 14 év után átadja a vezetést. Hárman is indultak a megüresedő posztért, de Derdák Gáboré (független) lett a győzelem a voksok 75,29 százalékával.

Fertőbozon is polgármester marad Tóth József Gyula (független). 115 szavazatot kapott, míg kihívója hetvenkettőt.

Fertődön nem volt verseny, Bognár Zoltán (Fidesz-KDNP) továbbra is polgármester.

Fertőendréd vezetőjének, Horváth Attilánénak (független) sem akadt versenytársa, tovább vezetheti a települést.

Fertőhomokon hárman is indultak, miután a jelenlegi faluvezető, Radovits Tibor nem akarta folytatni. A szavazatok 51,96 százalékával közülük Horváth Lajos (független) lett a befutó.

Fertőrákoson is új szelek fújnak, miután Palkovits János nem indult. Két hölgy versenyéből Tompa Judit Dóra (független) került ki győztesen. 762 voksot kapott, míg versenytársa 422-őt.

Fertőszentmiklóson nem lesz változás, a várost ciklusok óta vezető Horváth Tibor (Fidesz-KDNP) újra nyerni tudott. A voksok 57,47 százalékát kapta, míg független kihívója 42,53 százalékot.

Fertőszéplakon hasonló a helyzet, csak a támogatottság mértéke más. Kóbor Attila (Fidesz-KDNP) újabb öt éven át vezetheti faluját, miután a voksok 80,49 százalékát be tudta gyűjteni. Független kihívója a szavazatok 19,51 százalékát kapta.

Gyalókán Varga Tamás (független) marad a polgármester, pedig két kihívója is akadt. A helyiek 71,01 százaléka támogatta a folytatást.

Harkán is Duschanek Péter (független) marad a faluvezető, a szavazatok 70,64 százalékával győzte le független kihívóját.

Hegykőn Szigethi Istvánnak (független) nem volt versenytársa.

Hidegségen viszont Kovács Adrienn (független) polgármestert legyőzte kihívója, Tömördy Kristóf (független), aki tizenhéttel több voksot kapott.

Ivánban Hajtó Péternek (Fidesz-KDNP) nem akadt kihívója.

Kópházán viszont leváltották a több ciklus óta regnáló Grubits Ferencet (független). Kihívója nem más, mint a térség korábbi országgyűlési képviselője, Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP) volt. Előbbi 405, a nyertes 624 szavazatot kapott.

Lövőn Hollósi Gábor (független) verseny nélkül marad a polgármster.

Nagycenken sem lesz változás, Csorba Jánosban (független) továbbra is bízik a helyiek többsége. A tapasztalt faluvezető 890 voksot kapott, független kihívója 451-et.

Nagylózson a szavazatok 83,57 százalékával Marton Árpád Ferenc (független) marad a polgármester, pedig két hölgy is le akarta váltani.

Nemeskéren is Joóné Nagy Csilla (független) marad a faluvezető 79,59 százalékos eredménnyel. Versenytársa 20,41 százalékkal zárt.

Peresztegen hatalmas verseny volt, de változás nem lesz. Sellei Tamás (független) marad a polgármester újra, pedig négyen is ringbe szálltak ellene.

Petőházán Lévainé Soós Klára (független) továbbra is vezeti a települést, nem is akarta senki leváltani.

Pinnyén sem lesz változás, Farkas Tamás (független) marad a polgármester 151 szavazattal. Kihívója 71 voksot tudott gyűjteni.

Pusztacsaládon Csapó Gábornak (Fidesz-KDNP) nem akadt ellenfele.

Répcevisen ugyanez a helyzet: Hollósi Péter Pálnak (független) nem volt versenytársa, ő marad a polgármester.

Röjtökmuzsajon Kiss József polgármester nem indult, helyére egyetlen jelölt pályázott, így verseny nélkül nyert Kincses Balázs (független).

Sarród-Fertőújlak-Nyárliget polgárestere továbbra is Papp Gyula (Fidesz-KDNP), kihívója sem akadt.

Sopronhorpács polgármestere is újra Talabér Jenő (független). Nem volt versenytársa.

Sopronkövesden Fülöp Zoltán (független) kezdheti újabb ciklusát. Volt kihívója, de a szavazatok 54,90 százalékával a folytatásra kapott felhatalmazást.

Szakonyban nyolc szavazat döntött, de Reseterits-Boros Evelin (független) marad a falu vezetője.

Újkéren sincs változás; Sulyok Balázs Józsefet (független) nem hívta versenyre senki.

Undon tizenegy vokssal kapott többet kihívójánál Pintér Tamás (független), így ő marad a polgármester.

Völcsejen Szőke Attila (független) sokadszor is választást nyert, verseny nélkül.

Zsirán pedig - ugyancsak kihívó nélkül - továbbra is Nagy Ferdinánd (független) marad a polgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet