Közgyűlés Sopronban: a bérlakások helyzete volt a kényes téma

Tizenhét képviselő volt jelen a csütörtöki közgyűlésen, a pulpituson és a Fidesz-KDNP padsoraiban többen maszkban. Nem ez akadályozta az egyetértést.

A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat hét tehetséges fiatal kapta meg, tanulmányaikat tíz hónapon át támogatja a város. Csigó Ábel, Boa Patrik, Bartokos Botond, Mentes Alexa Dóra, Szőke Péter diákéletét havi 52 ezer forinttal segíti az önkormányzat.

Brennbergbánya, illetve a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat is felállíthatja költőjének, Zeltner Ferencnek az emléktábláját. Bővülhet a kamerarendszer is, az F.K.L. Kft. folyóhitel-szerződésését is meghosszabbította a testület.

Némethné Czuppon Enikő, a balfi településrészi önkormányzat új nem képviselő tagja is megkapta a szükséges számú szavazatot, így le is tehette az esküt.

Némethné Czuppon Enikő letette az esküt.
Enyugat.hu

Ezidáig politikai vita és személyeskedés nélkül, a munkára koncentráltak a képviselők, de ekkor jött a lakások bérletéről szóló helyi rendelet módosítása, és két, tulajdonképpen egészen ártatlan és helyénvaló kérdés után a kormánypárti képviselők fontosnak tartották, hogy a mérleg mindenképpen az ő javukra mozduljon el. Ez a hozzászólások számában sikerült, minőségében nem egészen.

Jakál Adrienn (Párbeszéd) azt kérdezte, tervezi-e az önkormányzat bérlakások építésítét? Farkas Ciprián polgármester erre válaszában kifejtette: a képviselőnek tudnia kellene, hogy a költségvetés ezt most nem teszi lehetővé, de igen, tervezik. "Ott van a gondolatainkban és terv lesz belőle, ha lesz rá pénz, paripa, fegyver".

Simon Zoltán (DK) az üres bérlakások és a pályázók számát tudakolta, amire dr. Sárvári Szabolcs jegyző mondta el, hogy folyamatosan csökkennek a számok, ha egy ingatlan megürül, kiírják a pályázatot. A szociális alapú lakásokra többen jelentkeznek, mint a piaciakra.

Mágel Ágost (Fidesz) arra emlékeztetett, hogy bérlakások felújítása nagy számban történt az elmúlt tíz évben. A felújítások sokba kerülnek, sokkal többe, mint amennyi bevételt ezek a bérlakások hoznak.

Felszólalt ezek után még a Fidesz oldaláról több képviselő, de szavaik nem kapcsolódtak szorosan a témához. Benzinár, mélygarázs-építés, jobboldali politikai siker és baloldali-liberális sikertelenség - volt minden. Gyurcsányozás viszont nem. Ez is valami... Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (Momentum) jó érzékkel dobta be a vita tetőfokán egyetlen mondatát: "1992 és 2000 között Orbán Viktor a Liberális Internacionálé alelnöke volt". Még mielőtt szitokszóvá tették a liberális jelzőt - tehetjük hozzá.

Dr. Sárvári Szabolcs jegyző tájékoztat.
Enyugat.hu

Tóth Éva (Fidesz) kanyarodott vissza a témához, emlékeztetve az ellenzéki képviselőket, hogy a költségvetés készítésének időszakában megtehetik javaslataikat. Filep Márk (Fidesz) vállalta az indulatokat levezető hozzászólást: megköszönte munkáját a hivatal dolgozóinak és mindenkinek, aki részt vett a bérlakás-rendelet kidolgozásában. Tovább lehetett lépni.

Csiszár Szabolcs alpolgármester és Sass László (Fidesz) képviselő kísérik el a polgármestert hivatalos útjára a testvérvárosi Bolzanoba. Megkapta a jóváhagyást a Soproni Múzeum és a polgármesteri hivatal létszámemelési kérelme is. A TOP pályázatok összegeinek átcsoportosítása is megtörtént, a Lenkey utcai rendelőintézetet felújítják . Lesznek új ablakok, megszépített homlokzat és modernizált műszaki berendezések.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet