A Dudlesz-erdőben szunnyadt a légibomba

Erdészek találtak rá, a tűzszerészek már el is szállították.

"Erdészek értesítették a rendőrséget arról, hogy Sopron határában, a Dudlesz-erdőben légibombához hasonló tárgyat találtak. Ezredünk tűzszerészei a helyszínen megállapították, hogy egy SD 50 típusú, 50 kilogrammos, világháborús eredetű német légibomba szunnyadt az aljnövényzet által részben eltakarva - írja közösségi oldalán a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezredének krónikása.

Ötven kilós német légibombát rejtett a Dudlesz.
Gajdos Milán hadnagy

A robbanótest nem tartalmazott gyújtószerkezetet, az alakulat katonái elszállították azt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!