Eltűnt egy korcsolyázó a Fertő tavon

Tegnap este óta nem találják.

Az utóbbi napokban sokan keresték fel a természetes állóvizeket, belvízzel elöntött területeket, hogy korcsolyázzanak.

A Fertő tó volt az egyik legnépszerűbb hely , ahol Fertőrákoson kívül szinte mindegyik strandon lehetett korcsolyázni.

Az ORF Burgenland beszámolója szerint ugyanakkor hétfő óta egy eltűnt korcsolyázót keresnek, aki Rusztnál (Rust) merészkedett a jégre, azóta viszont nem hallottak felőle.

A befagyott Fertő tó
Kiss Csaba

Az 55 éves badeni járásbeli férfi után hétfőn 21 órakor indult keresőakció, amit éjfélkor felfüggesztettek. Kedd reggel 7:45-kor viszont újra folytattak.

A ruszti és pátfalusi (Podersdorf) tűzoltók illetve rendőrök drónnal és még egy helikopterrel is az eltűnt férfi után kutattak, akinek telefonos adatai alapján utoljára Pátfalu térségében tartózkodott.

Bár a Fertő tó az elmúlt napok hideg időjárásának köszönhetően befagyott, hivatalosan korcsolyázásra nem engedélyezték, azt mindenki csak saját felelősségre használhatja. Beljebb pedig több helyen nyílt vízfelület is látszik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem