Vizsgálja a soproni tankerület, mi történt a zsirai általános iskolában

Egy szülő szerint az egyik tanár bántalmazta a 13 éves lányát.

Egy édesapa azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy gyermekét bántalmazta egy tanár a zsirai általános iskolában.

Elmondása szerint a beilleszkedési zavarokkal küzdő 13 éves lánya még a múlt hét elején egy különórán vett részt az intézményben, amikor az egyik tanár (a lány egy szóbeli kijelentésére reagálva) tarkón ütötte.

Az édesapa szerint a pedagógus és az igazgató először elismerte az ütést, majd később igyekeztek ezt relativizálni, sőt úgy tenni, mintha meg sem történt volna. A szülő értesítette a szakszolgálatokat, ahol – úgy érzi - érdemben nem reagáltak a bejelentésre, így rendőrségi feljelentést tett.

Az apa attól tart, eltussolják a lánya ügyét, és azt is sérelmezi, hogy az adott tanárt nem függesztették fel.

„Az esetről a Zsirai Általános Iskola igazgatója azonnal tájékoztatta a Soproni Tankerületi Központot. Miután a Tankerület értesült az esetről, azonnal belső vizsgálatot indított, hogy mielőbb feltárják az ügyet. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van, a rendelkezésre álló információk, esetleírások és nyilatkozatok alapján a Tankerületi Központ egyeztető értekezletet tart. Amennyiben a vizsgálat indokolttá teszi, megteszi a szükséges fegyelmi intézkedéseket” – tájékoztatta lapunkat Kovács Róbert, a Soproni Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól ez a válasz érkezett:

„A Soproni Rendőrkapitányságra tett feljelentés a hatáskörrel rendelkező szervnek továbbításra került.”

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem