Széna humora Sopronon túl is határtalan

A kismartoni városháza galériájában „Határtalan humor“ címmel látogatható a soproni alkotó, Szénási Ferenc karikatúrakiállítása. A tárlatot a város polgármestere nyitotta meg.

Szép számmal érkeztek érdeklődők Burgenlandból és Magyarországról is a megnyitóra, melyen Thomas Steiner, Kismarton polgármestere és Waltraud Bachmaier önkormányzati képviselő köszöntötték a művészt és a jelenlévőket - tudósított az ORF.at tudósítója a megnyitóról.

A kiállításmegnyitó egy pillanata. Szénási Ferenc mellett Kismarton polgármestere.
Dr Peter Abel

Az osztrák híradások arról nem szólnak, hogy Szénási Ferenc soproni karikaturista idén itthon készült nagy kiállításra, de aztán a valóság igencsak eltért a terveitől. Márciusban a sopronbánfalvi karmelita kolostor felkérésére állította volna ki válogatott alkotásait, de a rendezvényt a szervezők lemondták. A dolog nagy visszhangot váltott ki, az elmaradt kiállítás híre eljutott Kismartonig (Eisenstadt).

A kiállítás egyébként nem maradt el, mert a soproni Rupprecht Borozóban megrendezték .

Az alkalomra készült Haydn-portré.
Széna

Ahogy onnan lekerültek a képek, utaztak is tovább Burgenland központjába.

A kismartoni tárlatnyitón Széna képein kívül sok más is emlékezetes volt. Például az, hogy a város polgármestere és képviselője is kitért arra, testvérvárosuk ugyan Sopron, "de a kapcsolat teljesen kihűlt az elmúlt években a két városvezetés között". Ezen ők változtatni akarnak, s úgy gondolják hogy Szénási Ferenc kiállítása komoly lépés lehet a kulturális kapcsolatok újjáélesztése felé...

A megnyitón egyébként Hausmann-Farkas Elizabeth olvasta fel a laudációt és a soproni Grappa Jazz zenélt. A kismartoni városháza galériájában (Rathaus Galerie) augusztus 31-ig látható a határtalan karikatúrakiállítás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra