Dolgozott éjjel a vihar Győr-Moson-Sopron megyében is

Kidőlt fákhoz, megbontott tetőkhöz és autókra dőlt fák miatt is riasztották már a tűzoltókat reggel 6 óra előtt.

Bőven ad munkát a tűzoltóknak a szerda este érkezett vihar az ország több megyéjében is. Eddig főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson Sopron megyékben okozott károkat az átvonuló hidegfront. A hívások a legtöbb esetben leszakadt faágakról, kidőlt fákról szóltak, de olyan eset is volt, amelynél megrongált tető miatt kérték a tűzoltók segítségét – közölte a katasztrófavédelem.

Zala megyében Bödeházán egy nagy méretű fa villanyvezetékre és útburkolatra szakadt. Zalaszentbalázsról, Lentiből és Lakhegyről is érkezett bejelentés kidőlt fák miatt. Bocskán, a Bocskai utcában háztetőre dőlt fát kellett eltávolítani.

Vas megyében Sárváron, az Ostffyasszonyfai úton autóra dőlt fa miatt hívták a tűzoltókat.

Győr-Moson Sopron megyében Tét és Rábaszentmihály között az útburkolatra borult fának nekihajtott egy személygépkocsi. Vitnyéden melléképületre dőlt egy diófa, Kapuváron pedig a rendőrkapitányság épületét rongálta meg a viharos szél.

Somogy megyében Fonyódon, Kaposváron és Balatonszárszón az utat elzáró, magasban lógó vagy éppen villanyvezetéket leszakító fákat távolítják el az egységek.

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán – írják.

(Címlapképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Katasztrófavédelmi hírek