Életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő Sopronban

Tényleg baj volt a gázkazánnal.

Kedden délután szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő Sopronban, egy Ötvös utcai társasház egyik lakásában, melyben egy kombi vízmelegítős gázkazán üzemelt. A város hivatásos tűzoltói a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, aki megállapította, hogy a gázkészülék karbantartása hiányos, ezért kizárta azt a szolgáltatásból.

A katasztrófavédelem figyelmeztet, hogy az égéstermék-elvezetők mellett a fűtőberendezéseket is érdemes időközönként felülvizsgáltatni. A fűtés megkezdése előtt ajánlott elvégeztetni a kémények, fűtőberendezések időszakos ellenőrzését, mert a fűtési szezon elején hosszabb a várakozási idő a szakember megérkezéséig.

Ha pedig nyílt lánggal működő eszközt használ, ajánlott egy szén-monoxid érzékelő beszerzése is. Fontos, hogy minden esetben kövessék a gyártói utasításokat. A megfelelő minőségű, bevizsgált készülékek listája itt található.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Katasztrófavédelmi hírek