Kidőlt fák, megrongálódott tetők és áram nélkül maradt emberek

Volt dolguk bőven a tűzoltóknak a viharos szél miatt.

Március 10-én éjfél előtt narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Mosonmagyaróvári és a Soproni járások területére, mert várt legerősebb széllökések meghaladhatták a 90 km/h-ás sebességet. Hajnali 1 órakor aztán a Csornai, a Győri, a Kapuvári, a Pannonhalmi és a Téti járás területén is másodfokú riasztás lépett érvénybe.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A katasztrófavédelem beszámolója szerint Győr-Moson-Sopron megyében összesen 60-szor kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a viharos időjárás miatt. 37-szer kidőlt, széthasadt fákhoz vonultak, 16 épületben, illetve tetőszerkezetben keletkezett kár, valamint 5 magasban lógó tárgy eltávolításához kértek segítséget tőlük.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A viharkárok elhárításában a hivatásos egységeket 60 önkéntes tűzoltó, tizenkét járművel segítette. Az erős szél és széllökések okozta tűzoltói események során nem sérült meg senki – közölték.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében 4 közintézmény teteje rongálódott meg. Reggel Dunaszigeten az általános iskola lemez tetejét mintegy 100 négyzetméteren megbontotta a szél. Kora délután Győrben, a Kossuth Lajos Technikum és Kollégium és a Széchenyi István Egyetem Liszt Ferenc utcai épületének cserépfedését kezdte meg a szél, valamint a Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola tetőszerkezetében is kárt okozott az időjárás. A beavatkozó egységek minden esetben rögzítették, illetve eltávolították a veszélyesen lógó részeket.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az erős szél miatt Mosonmagyaróváron és Bezenyén 294 fogyasztói hely maradt áramellátás nélkül a reggeli órákban. A megye nyugati felében reggel 8 órakor, a keleti részében pedig délután 3-kor feloldotta a narancssárga, másodfokú riasztást a Meteorológiai Szolgálat.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Katasztrófavédelmi hírek