Megújult a fertőbozi Gloriett-kilátó

Mintegy 38 millió forintot költöttek a Fertő-táj egyik látványosságára.

Mintegy 38 millió forintos kormányzati támogatásból újult meg a Fertő-táj egyik látványossága.

Az UNESCO Világörökségi területen található Gloriett-kilátót 1801-1802 között gróf Széchenyi Ferenc építtette József nádor tiszteletére, hiszen a Fertő-tájra jellemző, de mégis egyedi élmény nyújt innen a panoráma.

1943-ban gróf Széchenyi Endre állíttatta helyre a felépítményt, mely kiváló kilátást biztosít az egész Fertő tóra, a Fertőmelléki-dombságra, tiszta időben pedig akár Pozsonyig is ellátni.

A mostani beruházás keretében rendbe tették az épületet, beleértve a főpárkányon olvasható feliratokat is, padokat és hulladékgyűjtőket telepítettek, valamint felújították a faluból ide vezető lépcsőt és a fakorlátot is. Emellett a Fertő-parti út melletti fogadó tér is térköves díszburkolatot kapott.

A felújított Gloriett-kilátó
A megújult fertőbozi Gloriett-kilátó
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria