Főpróbát tartott Sopron Fesztiválja

Idén lenne 30 éves a VOLT, ennek ellenére a most már amerikai tulajdonban lévő fesztivált idén nem szervezték meg. A VOLT eredeti megalkotói viszont gondoltak mást: SopronFest néven egy egész hetes programsorozatot álmodtak meg. És hát valljuk be, működött.

Volt több kiállítás, beleértve az egyik főszervező, Lobenwein Norbert fotós édesapjának, Lobenwein Tamásnak a fotóiból összeállított tárlatot is, volt podcast fesztivál Magyarország trendi tartalomkészítőivel, voltak kisebb-nagyobb koncertek városszerte, kulináris élmények, sörnapok, még lézershow is a Tűztorony oldalán. Ilyen mondjuk gyakrabban lehetne.

Enyugat.hu

Egészen meglepő volt, hogy egy héten keresztül megtelt élettel a város. A máskor kihalt belvárosban is sokan lófráltak, az elcsípett beszélgetésekből pedig bebizonyosodott, hogy jöttek az ország más pontjából is erre a hétre vendégek. Korábban egyébként az a hír járta, hogy szinte teltház volt a városi szállásokban.

Ez mind szép és jó, a programsorozat csúcsát ugyanakkor a „klasszikus fesztiválélményt” felvonultató három nap adta, április 28-29-30-án a Lőverekben, a VOLT helyszínén. A placc kisebb volt, olykor kellemetlenül szűk, a két színpadon pedig megannyi előadó szórakoztatta a közönséget a legkülönfélébb stílusokban. A hivatalos adatok szerint pedig 25.000-en látogatták a koncerteket, és kóstolták meg a food truckok és a borászatok kínálatát. Egész jó, ahhoz képest, hogy csak hazai előadók voltak.

Enyugat.hu

Talán ez a két dolog volt a legnagyobb hiányossága a rendezvénynek: a szűk hely illetve a nemzetközi előadók hiánya. Összességében viszont elmondható: az első SopronFest jól sikerült, a folytatás pedig úgy tűnik, biztosított.

Enyugat.hu

Érdekesség, hogy a FesztiválExpó egyik előadásán a Sziget Zrt. képviselője a prezentációban megjelenő VOLT logóra azt mondta, hogy „idén nem kerül megrendezésre, de vannak terveink”. Milyen jó lenne, ha jövőre SopronFest és VOLT is lenne, akkor már tényleg elmondhatnánk, hogy Sopron a fesztiválfőváros. Csak könyörgöm, nyissunk kicsit a határ túloldalára is.

SopronFest
A fotóra kattintva galéria nyílik.
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria